Brief van de dag

De Volkskrant bestempelt iedere dag een ingezonden brief tot Brief van de dag.

Vandaag heeft deze brief als titel Ik stem nóóit meer groen links.

De briefschrijver introduceert zichzelf eerst, hij gaat er kennelijk van uit dat hij zijn geloofwaardigheid hiermee vergroot. Het kan ook zijn dat hij indruk wil maken op de lezers.
We lezen dat hij afgestudeerd is in de algemene sociale wetenschappen, nota bene Prius rijdt en soms geitewollen sokken en sandalen draagt.

Tsjonge, we weten nu dat we zijn brief aan Jesse Klaver serieus moeten nemen.

Jay Legerstee uit Wijk bij Duurstede stemt zijn leven lang al op Groen Links, maar wil nu graag laten weten dat hij dit nóóit meer gaat doen. (Let op de twee accents aigu. Ze vertellen ons dat we zijn hartenkreet net zo moeten uitspreken als een kleuter dat doet: ik speel nóóit meer met je!)

Hij doet dit door Jesse Klaver een brief te schrijven, maar vreemd genoeg publiceert hij deze in de krant.

Femke Halsema krijgt een sneer, die heeft ook al iets fout gedaan, ze ging een aantal jaar (sic) geleden liever op vakantie. Hier heeft hij zich destijds manmoedig overheen gezet, maar Klaver laat nu op dit thema de formatie klappen en dit slaat echt alles.

Hij vindt dat Klaver, nu hij zo dicht bij de macht was het niet had mogen laten lopen, want 90% van Nederland vindt dat migratie beperkt moet worden.

Als 90% van Nederland iets vindt moet je je daar natuurlijk aan aanpassen.
Bij welk percentage mag je je principes nog wel overeind houden?

“En ik denk voor vele anderen met mij”. Wil je alsjeblieft niet voor mij denken?

De Sociale Wetenschapper leeft in een echte wereld, Klaver in een idealistische droomwereld. Hij maakt een politieke blunder, dat ligt aan zijn leeftijd.

Klaver gaat nu met zijn principes lekker in de oppositie zitten, terwijl hij zoveel had kunnen bereiken op mobiliteit en schone lucht, ook voor zijn twee kleine kinderen.
Hij vindt het onbegrijpelijk en ook gewoon koppig. Hij is zeer teleurgesteld.

Nog afgezien van het matige taalgebruik, de ego-streling en het gezond-verstand denken klopt de kern van zijn betoog inhoudelijk niet: Klaver heeft een genuanceerd standpunt mbt migratie en maakt onderscheid tussen mensen die voor geweld vluchten en economische migranten.

Legerstee heeft jaren op een idealistische, principiële partij gestemd en vindt het nu opeens vreemd dat er een idealistisch standpunt wordt ingenomen.

Hij gaat er van uit dat Groen Links in de regering veel zou kunnen bereiken, maar zou kunnen weten dat dit in de praktijk heel erg moeilijk zal zijn. VVD en CDA hebben een rechtse agenda, zijn groot en machtig en Groen Links bekleedt een minderheidspositie. Rutte is een geslepen politicus, die als een kabinet eenmaal gevormd is bij weerstand ongetwijfeld het argument zal gebruiken dat de partijen nu eenmaal binnenboord zijn en daarom maar akkoord moeten gaan met zijn plannen.

Onze geitenwollen Priusrijder kiest duidelijk voor Nederlandse belangen en laat vluchtelingen in de kou staan.

Ik ben heel blij Klaver dat niet doet.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gelezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *