Een nieuw toilet

Wie het breed heeft laat het breed hangen

De aannemer had in ons nieuwe huis het goedkoopste sanitair gebruikt: een simpele pot en een heel gewoon wasbakje.

DSC_0186
We hadden wel zelf de tegels uitgezocht, op borsthoogte had men op ons verzoek een rand van prachtig blauw geglazuurde halve tegeltjes aangebracht.
Hoewel de pot vanaf het begin wiebelde hebben we 15 jaar met plezier van onze wc gebruik gemaakt, we hebben er heel wat boodschappen gebracht.

 

 

Anno 2016 moet een mens een zwevend toilet hebben en een design wastafeltje.

Onze vaste timmerman adviseerde ons en regelde een loodgieter die van onze oude wc een paradijsje zou maken.

DSC_0189We vonden het niet nodig de wanden opnieuw te laten betegelen, maar met de vloer moest dat wel gebeuren. We kozen voor een Ocean-blue tegel en lieten twee doosjes thuisbezorgen (bij de de online tegelwinkel had ik een rekenhulp gebruikt, waar ik de oppervlakte van het vloertje moest invullen. Ik had twee dozen nodig). Een doosje werd niet aangesproken, dus wie nog een vierkante meter Ocean Blue nodig heeft moet het maar zeggen.

Bij het design wasbakje (grappig rechthoekig) dat ik ook via internet had aangeschaft zat het kekke kraantje net aan de verkeerde kant. We moesten snel naar de Gamma, waar we een net zo grappig bakje aanschaften met het kraantje aan de goede kant.

De loodgieter, die naar eigen zeggen werkweken van 80 uur maakte is hoogstwaarschijnlijk een volgeling van Wilders. Hij hoopte een genoeglijke conversatie met ons te onderhouden door te vertellen dat hij veel in huizen van buitenlanders kwam, waar men altijd verkeerd-om van de wc gebruikt maakt en deze nooit schoonmaakt.
Je moet nooit in discussie gaan met iemand die jouw waterleidinglot in handen heeft, maar het ging ons te ver het instemmend gebrom te produceren waarop de vakman gerekend had.

Op mijn bezorgde vraag of het zwevend toilet wel het gewicht van een ietwat gezette meneer zou kunnen dragen reageerde hij door erbovenop te gaan staan. Hij wilde mij geruststellen en dat lukte aardig aangezien de zwevende pot inderdaad niet loskwam van de muur waaraan hij was bevestigd. Ik overwoog wel even hem te vertellen dat men in ons beschaafde land niet op deze wijze van de wc gebruik behoort te maken, maar was bang dat hij de link met zijn xenofobe eerdere uitspraak niet zou leggen.

DSC_0194

Het toilet is nu klaar, het ziet er prachtig uit, maar af en is er een klein plasje water te zien op ons nieuwe blauwe tegelvloertje….

Nagekomen bericht: de bril komt majestueus langzaam omlaag en kan dus nooit met een klap neerkomen. Wel even geduld betrachten dus, als je hoge nood hebt, maar een hele geruststelling voor kleine jongetjes.
Zij hebben niet meer de kans op een ernstig ongeluk zoals Neerlands Hoop ooit overkwam:

Mijn plassen gaat wat traag, als kind kwam eens de bril omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *