Gezien: Unforgotten

Unforgotten (op DVD)

Soms hebben we pech: we hebben een DVD gekocht of geleend en er mankeert wat aan: het verhaal rammelt, de acteurs maken er een potje van of het ene cliché wordt op het andere gestapeld.
We houden van series, maar te vaak wordt de plot afgeraffeld: het hele verhaal wordt samengeperst zodat het binnen een aflevering past.

Af en toe stuit je op een pareltje. Dit keer was het de DVD Unforgotten, met veel bekende Britse acteurs.

Er zijn 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten, we hebben ervan genoten.

Vaak zijn de mooiste producties door de BBC gemaakt, er is een overweldigend aanbod aan televisiedrama. Als je niet de nieuwste films koopt zijn ze bij Amazon voor weinig geld verkrijgbaar. Let er wel op dat er (Engelse) ondertitels opzitten, want zelfs doorgewinterde kijkers kunnen het spoor bijster raken vanwege de soms slechte verstaanbaarheid of als acteurs dialect spreken.
Unforgotten is een ITV-productie, meestal zijn deze wat minder goed dan die van de BBC, maar dat is hierbij niet het geval.

Het verhaal:

When the body of a young man is discovered in a derelict building, DCI Cassie Stuart (Nicola Walker) – one of the Met’s smartest detectives – is called in to investigate with her partner, DI Sunil Khan (Sanjeev Bhaskar). Jimmy Sullivan was a homeless boy, murdered in 1976 when the building was a hostel. His diary implicates four suspects; a clergyman, an eminent entrepreneur, a community worker and a wheelchair-bound husband caring for his wife. Each has a secret to hide. As their lies unravel, the people they love most begin to wonder what else they might be capable of. Nothing in this case is black and white. Can you ever really know the people closest to you? What secrets have they buried? (covertekst)

Wat deze film zo bijzonder maakte, is dat het team van de politie gewoon de ruimte en de tijd krijgt de zaak op te lossen. In andere films is er heel vaak (tijds)druk: het kost te veel, de baas hijgt de chefspeurder in de nek, het team werkt tegen of er is een tegengesteld belang in het spel.

Ook heel anders dan gebruikelijk: de leider van het onderzoek is een aardige, ongecompliceerde vakkundige vrouw. Ze ligt niet in een scheiding, heeft geen problematische kinderen, ze is geen alcoholist en niet bipolair. Ze lijdt niet aan slaapgebrek en scheldt ook niet voortdurend haar ondergeschikten uit. Ze heeft bovendien veel empathie met de slachtoffers.

Unforgotten krijgt van mij *****

unforgotten

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *