Googelen en gele remklauwen

Als je bezig bent een blog op te zetten kom je al snel de afkorting SEO (search engine optimization) tegen. Men gaat er van uit dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte moeten worden gebracht dat je een bericht hebt geplaatst op het internet. Om dat te bereiken moet je “hoog in de zoekmachines komen”. Dat lukt als je een aantal basale trucs uithaalt.
Ik ben nog niet toegekomen aan die trucs, maar wilde toch even kijken wat er gebeurt als ik de naam van mijn prille blog google.

Ik kreeg een hit! Martin houdt het bij was gevonden, maar in een iets andere context:

v12vantage-q-by-aston-martin

Wat is ‘ie donker hè.

Aston Martin grijpt autoshows tegenwoordig graag aan om te laten zien wat ze met het personalisatieprogramma ‘Q by Aston Martin‘ kunnen. Ja, die Q is een subtiele verwijzing naar James B., maar helaas worden de V8 Vantage, V12 Vantage, Rapide en de Vanquish niet uitgerust met automatische wapens, schietstoelen, of een luik met kraaienpoten. Aston Martin houdt het bij exclusieve kleuren, interieurdetails, leren riempjes en tasjes.Dit exemplaar is in het matgrijs gestoken, en komt met zijn gele remklauwen de show stelen op de beursvloer van Genève.

De titel van mijn blog is natuurlijk voor tweeërlei uitleg vatbaar: ik gebruik het werkwoord bijhouden in de betekenis van je op de hoogte stellen (ik houd het nieuws bij) maar ook in de betekenis: niet achterop raken (een serieus risico als je net zestig bent geworden).
Aston Martin bedoelt nog wat anders: we blijven bescheiden, we tuigen de boel niet teveel op.
Ook dit mag je van mij verwachten in mijn berichten. Ik ga zelfs de show niet stelen in Genève met mijn gele remklauwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *