Grote bridgedrive op Terschelling

We gaan al een flink aantal jaartjes in de zomer naar Terschelling. Op uitnodiging van de plaatselijke bridgeclub spelen we dan op donderdagavond mee met de club. Je betaalt een kleine bijdrage en maakt kans op een leuke prijs.

In maart organiseert de club elk jaar een grote bridgedrive, waarbij ook badgasten welkom zijn.

Op 24 en 25 maart 2017 organiseert BC Terschelling een grandioos bridgeweekend in het WESTCORD HOTEL SCHYLGE ****

Uniek gelegen aan de prachtige baai van West- Terschelling

HOOFDPRIJS: Weekend op logies/ ontbijt basis voor 2 personen in een Westcord Hotel op Terschelling. BCT-prijs: voor het paar dat de 50% score het dichtst benadert. Overige prijzen: Terschellinger producten. 18.30 uur – 21.00 uur uitgebreid koud/ warm buffet! Vanaf 21.00uur prijsuitreiking.

Afgelopen weekend deden we voor de vijfde keer mee.
We maakten er een feestje van en vertrokken al op donderdagavond. We namen de avondboot, zodat we vrijdag de hele dag zouden kunnen wandelen of fietsen.

Dit jaar hebben we het bijzonder goed getroffen, het was prachtig lenteweer. Je zag overal voorjaarsbloemen en de zon scheen de hele dag.
Terschelling is een fantastisch eiland.

De drive zelf vond plaats op vrijdagavond en zaterdagmiddag. Er deden ruim 70 paren aan mee, veel  Terschellingers, maar ook flink wat mensen van de wal.
We scoorden vrijdagavond 54,11%. Dit gaf recht op een plek in de B-lijn (in de A-lijn spelen de 16 beste paren om de hoofdprijs).


Zaterdagmiddag viel de score wat tegen: 50,30%. We hadden wat misverstandjes….
Dat betekende dit jaar geen Terschellinger producten voor ons, maar
het was zo’n heerlijk weekend dat we dit helemaal niet erg vonden.

 

Spel 28 leverde 100% op, we voelden elkaar in het tegenspel perfect aan. 

De bieding ging als volgt (wij zaten NZ):

Noord          Oost           Zuid          West
pas
1 H                2R               Dbl              pas
2S                  pas             pas              3R
pas                pas             pas

Het 2R volgbod van Oost is niet zo goed, je moet eigenlijk een vijfkaart hebben, maar ik kan me voorstellen dat ze niet wilde passen (een informatiedoublet kan ook niet).
Het doublet van Zuid is negatief, belooft een 4kaart schoppen.
West dacht zich (niet kwetsbaar tegen kwetsbaar) nog wel een steunbodje van 3 ruiten te kunnen veroorloven.

Oost werd leider in 3 ruiten, uitkomst hartenvrouw.
Ik nam de vrouw over met mijn aas en speelde klaveraas. Daarna hartenheer (Zuid gooide een schopje af) en schoppen 4 voor de aas in Zuid. Ik gokte erop dat mijn partner schoppenaas zou hebben.
Greet had niet zitten slapen en begreep dat ik graag een introever in klaver wilde. Klaver 9 getroefd met de ruiten 6. Harten 4 voor troef, klaver 3 ook getroefd. De leider maakte toen de fout een schopje weg te gooien op mijn nagespeelde harten, in de hoop dat de slag voor de Boer op tafel zou zijn. Maar Greet troefde weer en gaf mij nog een klaverintroever.
Toen de rook opgetrokken was bleek de tegenpartij 4 down, goed voor 100%.

’s Avonds een buffet (zo’n maaltijd waar je eindeloos moet wachten tot je met je bordje in een rij mag gaan staan, waarna je teveel verschillende etenswaren die al enkele uren in warmhoudbakken hebben staan stoven op elkaar stapelt, zodat het een zompige brei wordt), opgegeten terwijl we de zon zagen ondergaan boven de jachthaven.

De prijsuitreiking was als vanouds. Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat het bestuur de prijzen het liefst uitreikt aan leden van de eigen club.
Dat die nu juist niet zitten te wachten op cranberrythee, -zeep, -limonade, -snoepjes en -jam maakt niet uit, een prijs is een prijs.
Het paar met de laagste score in de laagste lijn kreeg de poedelprijs, ze waren niet echt blij met deze onderscheiding.

De winnaars waren er voor het eerst en kwamen bovendien niet van Terschelling. Ze ontvingen de hoofdprijs, maar getuige het enigszins zuinige commentaar van de prijsuitreikster niet helemaal van harte.

     Het was een fijn weekend.

Grote bridgedrive Terschelling:      9

 

 

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.