Havenkomtoernooi

We deden mee aan het Havenkomtoernooi, inmiddels voor de vierde of vijfde keer.
Je speelt in 7 restaurants die rondom de haven van Almere zijn gevestigd iedere keer 4 spellen tegen wisselende tegenstanders. Zij komen uit Almere en omstreken, het niveau is wisselend.
Na de derde ronde krijg je een lekkere lunch aangeboden in de eetgelegenheid waar je het laatst gespeeld hebt. Als dat in Krab aan de Haven was krijg je waarschijnlijk zeebeestjes, als je de derde ronde op de pannenkoekboot gespeeld hebt eet je pannenkoeken.
Wij kregen een heerlijk Chinees buffet bij Treasure.

Dit was inmiddels de dertiende editie van dit speltakel, er deden 100 paren mee.
Het deed me plezier ook een aantal van mijn cursisten onder de deelnemers te ontwaren.

Het was een stralende septemberdag, er was tussen het spelen door gelukkig genoeg gelegenheid even van de zon te genieten.

havenkomt

 

We werden achtste, met 62,82%. Geen gekke prestatie! De prijs bestond zoals gewoonlijk uit twee flessen wijn. Nooit eens een lekkere fles bier…

 

Voor de statistiek:

  Aantal
Slechte score waar we niets aan konden doen 1
Fouten 4
Cadeautjes van de tegenpartij 8
Mazzel 4
Mooi gespeeld 3
   

spel-19-1

Spel 19 was een noodspel, 22 paren gingen down, 6 boden de manche niet uit (met 26 punten).

5 Klaver is eigenlijk het enige contract dat je “op eigen kracht” kan maken (zonder hulp van de tegenstanders), en dan moet je het nog heel goed aanpakken (het werd maar twee keer geboden….).

Het is een spel met grote communicatieproblemen. De zeskaart klaver is een mooie bron van slagen, maar volkomen onbereikbaar als de tegenstander niet zo vriendelijk is klaver te spelen nadat je de aas gedeblokkeerd hebt. Gelukkig voor de SA-bieders was dit 22 keer het geval….

Er is een mooie coup die werkt als de tegenstander een beetje zit te slapen (of zich niet in kan houden): na (bijvoorbeeld) een hartenstart deblokkeer je klaveraas en speel je vanuit Oost schoppenvrouw voor. Noord is misschien heel blij dat hij nu zijn heer kan maken (hij dacht dat die eruit gesneden zou worden), maar hij moet de slag weigeren….
Als hij de slag neemt heeft hij een entree gecreëerd naar de lange klaveren (schoppenboer) en hiermee het probleem voor de leider opgelost.

Ik leer mijn cursisten dat we niet op aarde zijn om het de leider gemakkelijk te maken.

Wij hadden aardige tegenstanders en maakten 3 SA + 2 (goed voor 88%. Telt mee in het rijtje cadeautje van de tegenstander).

Volgend jaar weer!

 

Havenkomtoernooi:    8

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.