Plantjes voor de buitenkamer

Het wordt weer tijd de tuindeuren wijd open te zetten en de buitenkamer in gebruik te nemen.
Dat betekent dat er weer nieuwe plantjes moeten komen, want ik heb er maar heel weinig die de winter kunnen overleven.
Een tochtje naar de Intratuin dus, waar ik aanvankelijk niet veel van mijn gading kon vinden. We hebben nogal veel geld uitgegeven de laatste tijd, dus was ik op zoek naar gewone, goedkope plantjes, zoals Viooltjes en Afrikaantjes.
Het is duidelijk dat er met deze simpele bloemetjes niet veel te verdienen valt, want in de hele gigantische winkel is niet één goedkoop plantjes te vinden. De prijzen beginnen bij een euro of drie en voor een plant die mij wel mooi leek moest ik €33,- neertellen!
Uiteindelijk vond ik nog wel het een en ander, ik moest de caissière er wel op wijzen dat enkele van mijn aankopen in de aanbieding waren.
Het is op zich overigens niet eenvoudig je bon even na te kijken, want wie weet nu precies welk plantje een Lobelia is, een Felicia, Verbana of een Dianthus Deltcious?

Is het je trouwens wel eens opgevallen wat een gruwelijk lelijk assortiment tuinwinkels hebben op het gebied van accessoires? Veel boeddha’s (soms een meter groot), lompe vazen en verweerde houten bordjes met Engelse teksten (Having Fun In Our Garden!)
De volgende dag scoorde ik bij de Gamma voor een klein bedrag een aantal weesplantjes, die er niet al te best meer uitzagen. Ik heb ze geadopteerd, ze knappen vast op in de buitenkamer!

In de vierkante pot staat een plant die ik over heb gehouden van vorig jaar (ik geloof dat het een Delphinium is). Die gaat weer bloeien.
In de turquoise pot staat nu een passiebloem, die hopelijk gaat klimmen en uiteindelijk het hele afdakje gaat omlijsten. In ons vorige huis hadden we er ook een, die enorm goed groeide.

In de grote grijze potten staan planten die vorig jaar ook gebloeid hebben, ik ben de naam ervan kwijt. Ze zitten vol knoppen. Aan de voet heb ik kleine rotsasters gezet. Die krijgen straks rode bloemen.
In de grote vierkante bak staan twee Solanum Rantonnetti. Die gaan de hele zomer mooie paarse bloemetjes produceren. Eromheen staan witte rotsasters en viooltjes die ik in oktober (!) van een vriendin kreeg.

De zomer kan beginnen!

Kijk ook even naar  dit filmpje . De kwaliteit is slecht, maar het is wel erg grappig (en toepasselijk).

 

2 reacties

  1. Het ziet er heel mooi en gezellig uit!
    Ik krijg ook zin om wat op mijn balkonnetje te gaan beginnen.
    Wij hebben de markt vlakbij, daar zijn de planten heel goedkoop. En AH heeft een actie op het moment, de plantjes kosten maar 99 cent..
    Ik kreeg ook zakjes zaadjes, misschien wordt dat ook wel wat.
    Maar ik heb nooit veel geluk met planten. Meestal omdat ik te gul ben met water geven..

  2. Oh wat jammer nou dat je het moet vinden bij een tuincentrum van naam. Wij op de “geestgronden” hebben pracht&praal voor een stuiver. Kom maar langs, je weet de weg ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.