Terschelling

 

DSC_0126Onze favoriete vakantiebestemming is Terschelling. Het weer is er bijna altijd goed, er is veel ruimte en je kunt er heerlijk fietsen en wandelen.

De bewoners zijn zich er zeer goed van bewust dat een groot deel van het inkomen in de zomermaanden moet worden gegenereerd en toeristen worden dus met egards behandeld.

Je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan en Terschellingers doen nooit moeilijk.

Ik houd heel erg van het Terschellings landschap: duinen, bossen en heide. Ik heb het niet zo op weilanden, daar zijn er niet veel van gelukkig.

We komen al vele jaren op Terschelling, vroeger huurden we altijd een huisje. Dit werd steeds duurder, als je drie weken wil blijven zou het huurbedrag al gauw in de buurt komen van  € 3000, wat heel weinig ruimte overlaat voor de andere leuke vakantiedingen (zoals vaak uit eten gaan).

 

2014-07-15 20.29.16Het feit dat we een caravan hebben aangeschaft is dus een uitkomst. Je betaalt wel wat meer voor de overtocht, maar de camping is natuurlijk vele malen goedkoper dan een huisje. De overtocht kost ons 350 euro (auto en caravan) en voor de camping betalen we  € 643 (drie weken).
Qua comfort is er bijna geen verschil, je moet alleen een stukje lopen naar de douche en de wc. Groot voordeel van de caravan is dat je je eigen spulletjes hebt.

 

2014-08-03 13.57.36Wat ik vooral heel prettig vind is dat je eigenlijk voortdurend buiten bent. We hebben een grote voortent, waar je uit de wind kunt zitten, maar vaker nog zitten we op de fiets, op het strand of gewoon in de open lucht.

 

’s Avonds kijken we in de caravan naar onze favoriete series op DVD.
We nemen natuurlijk ook een grote stapel boeken mee, ik lees op Terschelling veel meer dan thuis. Het laatste jaar lukte het de Volkskrant zelfs om ons op de dag zelf de krant te bezorgen.

 

IMG_0534We kennen inmiddels al heel wat leuke bestemmingen om naartoe te fietsen, ik noem er één: de zelfpluktuin bij Oosterend. De naam zegt het al, je kunt er fruit en bloemen plukken.

2014-07-18 20.52.58

Soms brengen we een bezoek aan een buur-eiland, vooral Ameland is zeer de moeite waard.

DSC_0125Ook dit jaar krijgen we waarschijnlijk weer bezoek van vrienden of familie, het is heel leuk om samen een paar dagen op te trekken.

♠ ♥ ♦ ♣
We komen zelfs aan onze bridge-trekken: de plaatselijke bridgeclub nodigt badgasten uit op hun clubavond mee te spelen in hotel Schylge.

Ik heb al gereserveerd voor een bijzondere excursie: een tocht langs de bunkers van Terschelling. Deze maakten in de Tweede Wereldoorlog deel uit van de Atlantikwall en zijn voor een gedeelte uitgegraven en toegankelijk gemaakt.

 

2014-07-26 08.08.45We vertrekken dit jaar op 20 juli en komen 10 augustus weer terug.

Ik heb er heel veel zin in!

 

 

2014-07-26 20.56.38

VVV Terschelling

Camping de Kooi 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.