Vakantieservice

We brengen nu al heel wat jaren de zomervakantie door op Terschelling. In het begin huurden we een huisje, later gingen we met onze caravan op een camping bij Hee staan, vlakbij het duinmeertje.

We blijven meestal twee of drie weken en maken dan gebruik van de vakantieservice van de Volkskrant. Abonnees kunnen de krant laten nasturen naar het vakantieadres.

Het was dus een vast dagelijks ritueel om naar de postbus of het kantoortje van de camping te lopen om daar de krant op te halen. In het begin was de krant er altijd een dag later, dat namen we voor lief. De laatste twee jaar konden we na 13.00 u de krant van diezelfde dag halen. Wat een geweldige service.

Jaren geleden werd de post voor ons vakantiehuisje bezorgd in een postbus die een eind verderop stond, samen met die van de andere huisjes.
Toen we op een dag voor de tweede keer onze krant niet aantroffen gingen we op onderzoek uit. We hadden natuurlijk een exemplaar kunnen kopen in de boekwinkel, maar ons speurdersinstinct bracht ons uiteindelijk bij het distributiecentrum van het eiland. We gingen naar binnen, maar troffen niemand aan. Wel zagen we stapeltjes post liggen, waaronder twee kranten met onze naam erop..
We hebben ze in onze tas gestopt en zijn naar buiten gelopen. Zouden we hiermee de wet hebben overtreden?

In deze tijd lezen veel mensen de krant op hun tablet, maar daar houd ik niet van. Ik heb grote voorkeur voor een papieren krant, die ik graag aan tafel lees. Je kunt hem lekker openslaan, in een oogopslag zien wat er allemaal te lezen is en hoe groot de artikelen zijn. Je kan ook gemakkelijk even terugbladeren als je daar behoefte aan hebt.

Als ik de tablet gebruik mis ik het overzicht: ik zie steeds alleen maar een uitsnede. Ik weet vaak niet hoe lang een artikel is en ben er nooit zeker van dat ik niets mis. Ik verdwaal ook vaak.

Het was dus erg prettig dat ik op de site van de Volkskrant op de servicepagina dit vakje kon aanklikken:

Maar tot mijn teleurstelling klopte dit aanbod niet, want de krant wordt niet meer opgestuurd. Je kunt maar voor twee opties kiezen: hem voor je vakantieperiode laten bezorgen bij vrienden of familie, of de bezorging tijdelijk stopzetten.

Elders valt te lezen:

Altijd op de hoogte
Wij vinden het belangrijk dat u ook op vakantie altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. Tijdens uw vakantie leest u de Volkskrant digitaal via onze website of app.
Bezorging op campings, vakantieparken en in hotels is niet mogelijk.”

Mijn tanden gaan knarsen bij de formulering “u leest de Volkskrant digitaal”. Dat bepaal ik zelf wel!

Er staat nergens een verontschuldiging of uitleg waarom de krant niet meer naar het vakantieadres wordt gestuurd.
Ik vind dat de lezers hier recht op hebben. Slechte beurt voor de Volkskrant.

Overigens verbaast deze gang van zaken me niet. De papieren krant heeft zijn langste tijd gehad, ik verwacht dat hij binnen afzienbare tijd helemaal afgeschaft wordt. Efficiënter, goedkoper en helemaal passend in deze tijd.

Ik belde met de klantenservice en sprak met Frederik, die een heel nieuwe inhoud gaf aan het woord service. Hij toonde geen enkel begrip voor mijn klacht, vertelde dat “ze” dit besloten hadden, gaf als reden dat de bezorging heel vaak mis gaat (?!) en verwees me al snel naar het klachtenformulier. Toen ik zei dat hij niet erg klantenservice-achtig overkwam verwees hij me er weer naar.
(Ik kreeg vooraf de mededeling dat het gesprek voor trainingsdoeleinden opgenomen werd. Dat is goed. Er valt hier wel wat te trainen, komt mij voor).

Ik stuurde deze ingezonden brief, ik heb zo’n vermoeden dat hij niet zal worden geplaatst…

Vakantieservice

Hoofdredacteur Pieter Klok vraagt ons begrip voor het feit dat bezorgers moeilijk te vinden zijn en dat de krant derhalve niet altijd (op tijd) bezorgd wordt.

Dat is mooi, ik heb gelukkig een heel goede bezorger die nooit verstek laat gaan, maar ik had ook graag iets van hem gehoord over het staken van de vakantieservice.

Wie, net als ik, graag de krant op zijn vakantieadres ontvangt kon dit tot deze zomer gemakkelijk regelen via de website. Het was een feest om op ons vakantieadres de vertrouwde Volkskrant elke dag in het kantoortje van de campingbeheerder aan te treffen. Aanvankelijk een dag later, de laatste tijd kregen we hem op Terschelling zelfs nog dezelfde dag.

Wie nu naar de site gaat ziet de vertrouwde boodschap “ontvang de Volkskrant op uw vakantieadres” maar bij doorklikken blijkt dat die service niet meer verleend wordt. Je kunt de bezorging tijdelijk stopzetten (”en op vakantie de digitale krant lezen”) of hem tijdens je vakantie laten bezorgen bij vrienden of familie (“en lees de digitale krant verder”).

Ik ben erg gehecht aan mijn papieren krant en houd er niet van hem op mijn tablet te lezen.

Ik vind het erg jammer dat deze service zonder toelichting zomaar gestopt is, een verontschuldiging of op zijn minst uitleg zou op zijn plaats zijn geweest.

 

Martin Minnema, Almere”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *