Wat ik niet snap

Honden

  • Dat ze er nooit genoeg van krijgen de stok terug te brengen. Je zou toch op een gegeven moment zeggen: bekijk het maar.
    Soms lijken ze zover te zijn en weigeren de stok af te geven. Maar meestal kunnen ze de verleiding toch niet weerstaan, laten hem los en stuiven weer weg nadat het baasje het ding opnieuw een klereneind heeft weggeslingerd. Soms doet die pesterig net alsof, zodat het beest na een paar meter verward rondkijkend stopt met rennen.
    Er is een soort lange plastic lepel in de handel die eigenaren in staat stelt de teruggebrachte bal zonder bukken op te rapen en weer weg te gooien. Luiaards!
  • Dat ze uitzinnig blij zijn als ze hun baasje (of enig ander lid van de familie) zien, zelfs als die maar een moment weggeweest is.
  • Dat ze altijd met hun neus onder de staart van andere honden zitten. Ze gaan kwijlen van de trek bij de gedachte aan eten, maar vinden het niet erg dat er poep aan hun neus zit als ze het opeten.

Parkeren

  • Waarom parkeren mensen achteruit in? Willen ze net als bankrovers zo snel mogelijk wegkomen als de buit binnen is?
    Je moet je als een slangenmens in bochten wringen om erop te kunnen toezien dat je geen andere auto raakt tijdens de manoeuvre.
    Als je gewoon vooruit ingeparkeerd hebt hoef je die handeling slechts in omgekeerde volgorde te verrichten om je weg weer te kunnen vervolgen. En je kunt gewoon gebruik maken van je spiegel en hoeft dus niet je nek te verrekken.
  • In films kunnen mensen hun auto altijd precies kwijt voor het gebouw waar ze moeten zijn.
  • Waarom wachten mensen altijd tot ze een meter of tien van hun voertuig weggelopen zijn vóór ze met behulp van de afstandsbediening de deuren op slot doen? Uitsloverij!

Films

  • Je kunt vaak zien dat de makers er alles aan gedaan hebben om het realistisch te maken. Decors zijn tot de puntjes verzorgd en geloof maar dat elk voorwerp precies dateert uit de tijd waarin de film speelt. Verkeersborden worden weggehaald, bestrating verwijderd en elke figurant past naadloos in het tijdsbeeld.
    Maar als iemand een koffer draagt is die steevast overduidelijk leeg en je kunt altijd meteen aan de manier waarop hij zijn sigaret vasthoudt zien dat een acteur geen roker is.
  • Als acteurs wakker worden gaan ze altijd meteen lekker zoenen. Niet eerst even tandenpoetsen?
  • Hebben ze een kogel in een been gekregen, of in hun schouder, lopen ze toch gewoon door. Verbandje erop en lekker doorgaan.
    Wie een klap op z’n kop heeft gekregen met een zwaar voorwerp (a blunt object in Amerika) komt altijd weer na een tijdje fris bij kennis. Geen schele hoofdpijn, wazig zien en kotsen.
  • Iedereen weet altijd precies wat hij moet zeggen. Een normaal persoon staat te stotteren, is met stomheid geslagen of kan pas na vijf minuten reageren maar acteurs kunnen hun tegenspelers altijd haarfijn van repliek dienen.
  • Zelfs in de meest barre omstandigheden is hun kleding na de actie weer droog en schoon. We hebben niet gezien dat ze vooraf een koffertje hadden gepakt en dat gedurende alle achtervolgingen en ontberingen bij zich hebben weten te houden.

Het Journaal

  • De verslaggever staat in het stikkedonker voor de rechtbank, het politiebureau of een andere plek waar iets bijzonders heeft plaatsgevonden. Er is niemand meer aanwezig maar het feit dat de uitzending vanaf die plek komt verleent waarschijnlijk legitimiteit aan de berichtgeving.
    Het is mij een raadsel waarom ze daar een vrachtauto met satellietverbinding naartoe hebben gestuurd om vervolgens het verslag bij het licht van een grote filmlamp op te nemen, niet zelden in de regen, terwijl ze een comfortabele goed geoutilleerde studio tot hun beschikking hebben.
    En dan moeten ze ook weer allemaal terugrijden terwijl ze nog steeds niets gegeten hebben.
  • Als iemand geïnterviewd wordt in een laboratorium is er altijd iemand bezig met behulp van een pipet (of soms een hele batterij!) vloeistof te verplaatsen.
    In een werkplaats staat er altijd iemand in een vonkenregen metaal te slijpen.
  • Wie heeft er nou behoefte aan dat de presentator na het weerbericht nog even herhaalt waar het Nieuws over ging? We hebben toch net gekeken?
  • Krijgt iemand op de Albert Cuijpmarkt een microfoon onder zijn neus geduwd en mag zij vertellen wat ze ervan vindt. Wie kan nu op zo’n moment stante pede een waardevolle bespiegeling te beste geven?

 

Wie snapt het allemaal wel?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *