DVD’s

Op de camping is de WIFI meestal abominabel, omdat waarschijnlijk iedereen tegelijkertijd films zit te kijken of te gamen.

Als we naar het nieuws willen kijken is dit een uitputtende ervaring: het beeld valt voortdurend stil en we zitten dan gebiologeerd naar het witte slangetje te kijken dat zijn eigen staart wil opeten en daartoe voortdurend in een rondje draait.

We stoppen dus ouderwets een stapeltje DVD’s in de tas om een dergelijk teleurstellende ervaring bij het kijken van een mooie serie te voorkomen.

Ik was heel benieuwd naar de vier HBO-series die ik meegenomen had, omdat ik heel erg genoten heb van klappers als The Wire, Boardwalk Empire, Deadwood, Game of Thrones, Treme, the Sopranos, Six Feet Under, Band of Brothers  en In Treatment.

Big Little Lies met schitterend acteerwerk van Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Meryl Streep is heerlijk om naar te kijken, een aanrader.

 

 

We zijn gestopt na een aflevering van Succession. Toen we ons afvroegen waarom we dat allebei een goed idee vonden  kwamen we tot de conclusie dat een mens behoefte heeft aan minstens een sympathiek karakter waarmee hij zich kan identificeren. De personages in deze serie zijn stuk voor stuk uitermate onsympathiek,  en dat wreekt zich.

Ook Watchmen kwam niet door de keuring. Amerikanen vinden het doodnormaal dat de helden rondlopen in vreemde kostuums met maskers voor hun gezicht, ik kan daar niet aan wennen.
Ik kan niet serieus kijken naar spelers die aldus uitgedost interacteren met hun omgeving en nooit de vraag krijgen waarom ze er zo raar uitzien.

 

Gelukkig was Chernobyl wel weer ouderwets goed. De productie geeft een geweldig verslag van de gebeurtenissen die leidden tot de ramp in de kerncentrale en wat erna gebeurde.

Niet van HBO, maar wel erg goed Brits drama: Years and Years, met Emma Thompson als een erg griezelige vrouwelijke Wilders.

 

 

 

Season Three van de Handmaid’s Tale is ook ouderwets goed. Dit keer werd mijn aandacht vooral getrokken door de prachtige vormgeving: er is heel veel aandacht besteed aan de kostuums en decors, die een haast poëtische noot  toevoegen aan de donkere werkelijkheid van een samenleving waarin het fundamentalistische geloof de boventoon voert.

Big Little Lies:                           8
Succession:                                4
Watchmen:                                4
Chernobyl:                                 8
Handmaid’s Tale season 3:     7 ½

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

1 reactie

  1. Jonneke heeft het altijd over Derry Girls maar we zijn er zelf nog niet aan toe gekomen. Heerlijk Engels is Motherland – some kun je het zien via de BBC maar het komt ook via Amazon Prime. Het meest hebben Phil en ik onlangs genoten van Rita (Deense serie over een leerkracht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *