Modderkruipers

We gingen naar een voorstelling van Yentl en de Boer in Amsterdam.

Het was een try-out, ze waren nog niet helemaal vormvast.
Door voorbij te gaan aan de garderobe en slim rijgedrag waren we bijna als eersten in de zaal en konden dus plaatsnemen op de eerste rij.

Het was een geweldige voorstelling. De vrouwen zijn geestig, spitsvondig en vrolijk. Ze zijn heel musikaal en kunnen prachtig in harmonie zingen.

De teksten van de liedjes zijn grappig en erg actueel. Wat opvalt is dat ze hun belevenissen uitgebreid willen vertellen en af en toe wat meer lettergrepen gebruiken dan het beschikbare aantal noten toelaat.

Het publiek had nogal een hoog Oerol-gehalte en leek gemiddeld wat ouder dan de artiesten. Maar daar werd niemand door gehinderd.

In januari gaan Yentl en de Boer met deze voorstelling op tournee.

 Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.”

We zaten eerste rang

Kijk deze clip

Yentl en de Boer    8

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.