Trump’s wall

Trump heeft gedurende zijn campagne tientallen keren aangekondigd dat er een muur zal komen tussen de VS en Mexico. Deze zal betaald worden door Mexico.

Stephen Colbert heeft met vier deskundigen een gesprek gehad over wat dat precies inhoudt.

In een mooi opgebouwde sequentie (waarbij hij de woorden van Trump zelf als uitgangspunt neemt) rekent hij ons voor wat er allemaal bij komt kijken vooraleer Trump’s plannen gerealiseerd zijn.

Trump heeft het over een muur “so big, so strong, so powerful”; “a big wall, we’re gonna name it Trump someday maybe”; “a beautiful wall and Mexico will pay for it”.

Hij vertelt zijn enthousiaste gehoor dat “it will be a heck of a lot higher than the ceiling that you are looking at”.
Colbert heeft het nagevraagd, het plafond van de zaal is 80 voet hoog (24 meter). Als het a heck of al lot higher moet worden kom je uit op 100 voet, 30 meter.

Dan verstrekken de experts de cijfers. Een dergelijke muur vergt 200 miljoen kubieke meter beton, een werkploeg van 40 arbeiders zou er 742 jaar over doen.
Dat gaat natuurlijk veel te lang duren, hij moet af binnen Trump’s eerste termijn als president. Je hebt dan een ploeg van 12000 werkers nodig.

Ze komen samen op een kostenplaatje uit van 1 trillion dollar, dat is in het Nederlands 1 biljoen (een miljoen miljoen).

Colbert belt naar de Mexicaanse ambassade en vraagt of Mexico dit bedrag heeft klaarliggen.

Ten slotte gaan ze er nog even op in dat de muur ook ” beautiful” moet worden. De suggestie wordt gedaan er een klimmuur van te maken, maar dit zou niet helemaal recht doen aan de doelstelling.
Je kunt de muur ook behangen, aan beide zijden natuurlijk, dit zou uiteraard aardig wat rollen behang vergen….

Er gebeuren verschrikkelijk dingen in Amerika, maar shows als Saturday Night Live, de Stephen Colbert show en Conan zijn ongelooflijk knap in het satirisch benaderen van hun opzienbarende president.

Check out deze clips:

Stephen Colbert show

Conan haalt in Mexico geld op voor de muur 

Trump belt regelmatig met Obama, in dit gesprek kwam de muur ook ter sprake.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.