Indonesisch eten

Number One Son kwam en mocht vertellen wat we zouden eten.

Hij koos voor Roedjak met saté en Gado-gado.

De Roedjak:

  • Pers een citroen uit en verwarm het sap
  • Los hierin 150 g bruine basterdsuiker op, doe er een theelepel sambal bij en een theelepel ketoembar
  • Een halve komkommer, een blikje mango, een appel en een blikje peer (snijd het fruit in stukjes)
  • Roer door elkaar

De Gado-gado:

  • Bedek de bodem van de schaal met stukjes komkommer
  • Bak witte kool en een bakje taugé, voeg op het laatst een handje voorgekookte specieboontjes toe (doe er ketjap bij en wat zout)
  • Snijd twee gekookte eieren in plakjes
  • Verdeel de roergebakken groenten over de schaal, leg hier de plakjes ei op
  • Gado-gado saus is het best (zitten stukjes pinda in), maar ik had alleen gewone satésaus (Wijko)
  • Giet de saus over de ingrediënten in de schaal en strooi er wat gedroogde gebakken uitjes over

Saté:

  • Maak een marinade van olie, sambal en uitgeknepen knoflook. Beetje zout.
  • Snijd de kip in blokjes en rijg aan de spiesjes, marineer
  • Leg de stokjes op de grill, (ik heb er één die ook tosti’s kan maken, een dubbele) keer regelmatig
  • Gewoon dezelfde satésaus erbij, merkt niemand

IMG_1108 (1)

Ik serveerde de gerechten met witte rijst, als je nasi neemt is het overkill.

We dronken er een glaasje cider bij.

Lekker! De zoon komt vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *