Een en ander

We kregen van mijn zoon Ben een persoonlijke rondleiding door een stukje Creative Community in de Bijlmer.

Ik schreef eerder over Heesterveld (kijk hier), nu konden we het zelf eens meemaken.

Wat me het meest opviel was een reusachtige muurschildering, die de hele zijkant van een flat bedekt.

Het is een intrigerende voorstelling, die niet zo een twee drie te duiden is. We zien een huiskamer(?) met daarin twee mannen waarvan er een door te blazen een vonkje doet opvlammen.

Het blijkt om een werk van een Egyptische kunstenaar te gaan, Ammar Abo Bakr. In het Parool is er dit stukje over te lezen.

Toeristen vergapen zich aan het schouwspel

Ik vond het een indrukwekkend gezicht, een fantastisch initiatief dat navolging verdient.

Schijfremmen

We waren naar de Bijlmer gefietst, een heel mooie tocht. Mijn nieuwe elektrische fiets bevalt goed, maar vertoont nog wel wat kinderziekten.

Hij is toegerust met schijfremmen: aan de linkerkant van de as zit een schijf met een diameter van een centimeter of vijftien. Als je remt klemmen de remschoentjes links en rechts zich samen waardoor de schijf vertraagd wordt en daarmee het hele wiel.

Toen ik hard moest remmen voor een domme duif bleek dat mijn achterwiel ineens scheef in het frame zat. Het liep flink aan.
Ik vermoed dat twee dingen een rol speelden: doordat de remschijf aan de linkerkant zit wordt deze kant van het wiel bij hard remmen veel meer afgeremd dan de rechterkant, het wiel trekt dan naar links. Dit moet normaal geen probleem zijn, maar ik vermoed dat de kettingspanners en de moeren van de achteras niet zo heel er vast waren aangedraaid. Nieuwe fiets….

Ik kon gelukkig een baco kopen bij de plaatselijke supermarkt en het wiel weer rechtzetten. Thuis heb ik met goed gereedschap de moeren zo strak mogelijk aangedraaid. Hopen dat het euvel zich niet herhaalt.

De buitenkamer

Inmiddels is de buitenkamer weer helemaal gereed gemaakt voor een lange warme zomer. Bij de kringloopwinkel kochten we een paar lekkere stoelen voor aan de eettafel en we vulden alle potten weer met vrolijke plantjes.

Regen kan ons niet deren: zelfs tijdens een onweersbui zitten we hoog en droog.

We hebben inmiddels een borrel gehad voor alle vrijwilligers van de bridgeclub, zo’n dertig man kon zich een paar uur lekker verpozen en was niet uit het veld geslagen toen het even regende. Dan bewijst de overkapping goede diensten.

 

 

Moedig voorwaarts

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *