Ingezonden

Ze moeten me niet meer bij de Volkskrant…..

Lukte het in het verleden nog weleens iets geplaatst te krijgen, nu ben ik kennelijk op de zwarte lijst beland.
Het spreekt voor zichzelf dat hier sprake moet zijn van een duister complot, waarin de gevestigde machten mij het spreken willen beletten. Het is natuurlijk uitgesloten dat het aan de kwaliteit van mijn inzendingen ligt….

In de krant van donderdag 20 juni stond dit geestige stukje van Paulien Cornelisse op de voorpagina:

Het inspireerde mij tot deze volgens mij ook niet ongrappige reactie:

Het doet mij deugd dat ik regelmatig kan lezen hoe Volkskrantvrouwen omgaan met belangrijke hygiënische kwesties.
Zo schreef Silvia Witteman over de manier waarop de wc-rol het best kan worden opgehangen en suggereerde zij dat mannen voortaan beter in het fonteintje kunnen plassen en konden we lezen hoe Paulien Cornelisse omgaat met de problematiek van het benenwassen.
Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen: ik hoop dat Sheila Sitalsing binnenkort met een antwoord komt op de prangende vraag of het verstandig is de zakdoek zowel te gebruiken voor het snuiten van de neus als voor het afvegen van het bezwete hoofd.
Ikzelf gebruik hem weleens om mijn bril te reinigen, dit leidt niet altijd tot scherper zicht. Wellicht kan Aleid Truijens hier haar licht over laten schijnen?

Tot mijn stomme verbazing stond mijn brief niet in de krant vanochtend. Ik kreeg wel dit mailtje:

Geachte lezer
Hartelijk dank voor uw bijdrage die wij met veel interesse hebben gelezen. Wij stellen het zeer op prijs dat u ons uw mening laat weten. Het is belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de mening van onze lezers. Wij plaatsen uw brief niet maar wij zien erop toe dat uw opmerkingen op de juiste plek terechtkomen en worden meegewogen in de verdere beslissingen over de krant.

Met vriendelijke groet,

Brievenredactie de Volkskrant

Het is een grote troost dat mijn opmerkingen zullen worden meegnomen als het beleid voor de toekomst van de krant wordt vastgesteld, maar ik zou toch liever hebben gehad dat men een plaatstje had gevonden voor mijn bijdrage.

De druiven zijn een beetje zuur, maar het valt wel op dat het merendeel van de brieven die wel geplaatst worden een hoog open-deur gehalte hebben. De krant zal zich er geen buil aan vallen.
Deze brief (en mijn voorlaatste, over de rubriek van de ombudsman –zie hier-) bevatten wat ironische kritiek op de krant, en bijdragen van deze strekking zie je bijna nooit….

Ik mag me gelukkig prijzen dat ik zo’n grote schare trouwe abonnees heb die  mijn blog lezen.  De Volkskrantlezers weten niet wat ze missen….

 

Stelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *