Provinciale Staten

Enkele dagen geleden heeft afdeling Flevoland van Groen Links in de algemene ledenvergadering het programma voor de komende verkiezing (Provinciale Staten in maart 2019) vastgesteld en ook de kandidatenlijst. 

Bezoek de website voor meer informatie.

Het was kleinschalige democratie, maar daarom niet minder indrukwekkend. Ruim 40 leden offerden hun vrijdagavond op aan een lange vergadering in Dronten. De zaal ademde een echte jaren 60-sfeer met bijbehorende versieringen en ornamenten.

De besluitvorming was niet heel erg professioneel, er was geen ervaren voorzitter en de leden beschikten ook niet over een ruime portie vergaderdiscipline. Maar de gemoederen werden geen moment verhit en het tellen van de stemmen ging zeer zorgvuldig.
Groen-linksers zijn aardige mensen.

Er waren nogal wat stemronden nodig om uiteindelijk  de definitieve lijst van verkiesbare personen vast te kunnen stellen. Stemmen over personen gaat uiteraard schriftelijk, dus het werd een latertje.

Ik ben tevreden over het verkiezingsprogramma, ik kan me haast niet voorstellen dat mensen op een andere partij stemmen.

De lijst is ook mooi, een fraaie combinatie van leeftijd, gender en achtergrond.

  1. Bas de Reus (Lelystad)
  2. Corina Straatsma (Almere)
  3. Steven Vrouwenvelder (Almere)
  4. Hicham Ismaili Alaoui (Lelystad)
  5. Iris Brouwer (Lelystad).
  6. Sadhana Boejhawan-Mangroo (Almere)
  7. Martin Minnema (Almere)

Op naar de verkiezingen! Groen Links rekent op 3-4 zetels (van de 41) en wil deelnemen aan een coalitie en dus (een) gedeputeerde(n) leveren.

2 reacties

  1. Bij de recente verkiezingen van de fusiegemeente Groningen klom Groen Links van 4 naar 11 zetels. Het is dus geenszins uitgesloten dat je in maart als statenlid wordt beëdigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *