Beachclub

We werden uitgenodigd te komen eten bij Beachclub Nu, een restaurant aan het Veluwemeer tegenover Elburg.

Sinds kort zwaait Jelbert Haagsma, zoon van vrienden uit Dronten, daar de scepter. Hij is chefkok en directeur.

We kwamen in het donker aan, we konden dus niet genieten van het prachtige uitzicht.
Er was een  mooie tafel aan het raam voor ons gereserveerd, in de eetzaal op de eerste verdieping. Overdag kan je uitkijken over het strand en aan de overkant van het water de toren van het oude stadje Elburg zien.
We kozen voor het verrassingsmenu, 5 gangen. Gelukkig kon ik vooraf aangeven dat ik geen visliefhebber ben, voor mij werden de zeebeestjesingrediënten dus vervangen door stukjes dier.

In een rustig tempo werden ons lekkere dingen voorgeschoteld, eerst enkele kleine hapjes (onder andere gemarineerde meloen met ham, fricandeau en een knapperig beschuitje met chorizo en brie). Daarna een warme bouillon van ui en bacon en een risotto (voor mij met vlees, voor de anderen met vis). Hierbij werden naar later bleek  iets te vroeg een salade en een schaal met lekkere donkergebakken friet geserveerd. Deze behoorden eigenlijk bij de vierde gang, een kleingesneden biefstukje met paddestoelen/truffelsaus op een bedje van knolselderiepuree met een toefje rode kool. De bediening zag dit niet als probleem, er kwam gewoon nog een schaal met lekkere frietjes (die ook op ging).
De vijfde gang, het toetje, was een frisse bavarois met bosvruchten.

De bediening was correct en vriendelijk. ’s Zaterdags helpt Mineke, de zus van Jelbert, ook mee. We besloten de avond met een kopje koffie bij de haard. Toen de jonge kok ons kwam vragen of alles geslaagd was konden we hier zonder meer ja op antwoorden.

Omdat we speciale gasten waren kregen we ook nog een korte rondleiding, ik ben daar gek op. Als je achter de schermen kijkt, in de kelder staat temidden van de voorraden en een blik naar binnen werpt in  het kantoortje besef je pas wat er allemaal bij komt kijken om een succesvol restaurant draaiende te houden.

Lekker eten, aardige mensen: we komen nog eens terug, maar dan overdag. Het eten smaakt vast nog lekkerder als je meer ziet dan verre bliksemschichten, striemende regen en duisternis.

 

 

Beachclub NU            8

 

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Eten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *