Floriade

 

Wat een bedrijvigheid!

 

Ik bezocht de Floriade, er wordt heel hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor de opening op 14 aril. Leveranciers rijden af en aan, er wordt een nieuwe grasmat gelegd en wegen, paden en parkeerplaatsen worden gereedgemaakt voor het verwachte massale bezoek.

We hebben een onbeperkt toegangsbewijs gekocht en zijn van plan de Floriade vaak te bezoeken.

Mijn eerst bezoek was in het kader van mijn werk. De provincie Flevoland heeft een eigen paviljoen, met een kleine tentoonstelling op het gebied van landbouw en een Vipruimte voor genodigden.

Het gebouw is van hout gemaakt en ecologisch volkomen verantwoord. Het zal ook na de Floriade blijven staan en dan deel uitmaken van de campus van Hogeschool Aeres.

 

Enkele inleiders maken duidelijk wat de bedoeling van de Floriade is. Het is niet alleen een aantrekkelijk park waar veel te zien is op het gebied van groen, maar vooral een plek waar deskundigen elkaar ontmoeten, waar uitgelegd wordt welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van sustainable landbouw en welke rol daarin is weggelegd voor Flevoland.

 

Heel bijzonder is de mogelijkheid een virtuele ballonvlucht te maken. Je kunt plaatsnemen in de mand van een luchtballon en dan met behulp van een Virtual Realitybril heel realistisch over de polder varen.

De special effects zijn heel knap, de vloer trilt en je voelt warme en koude luchtstromen op je huid.

 

De ontwerpers van de tentoonstelling en ballonvlucht willen graag feedback van ons, die ze nog kunnen gebruiken vóór de Floriade echt opengesteld wordt.

Ze zijn dus heel blij dat ik ze op enkele taalfouten opmerkzaam maak (“het gebeurd in Flevoland”).

 

We krijgen een Flevolandse lunch. De chef vertelt ons dat het restaurant maaltijden serveert die voor 95% bestaan uit lokale producten.

 

De Floriade is er van 14 april – 9 oktober, ik denk dat ik heel wat bezoekjes ga brengen.

 

2 reacties

  1. Zelfs ik van buiten Almere ga voor 30 euro meer ook een passe partout aanschaffen.
    Wellicht komen we elkaar tegen. Leuk hoor. Afspreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *