Kijken & luisteren

We hebben enkele oude series uit de kast gehaald en bekijken de DVD’s opnieuw.

Ik was benieuwd of ik me nog veel zou herinneren en in hoeverre dat vervelend zou zijn en kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk weer nieuw voor me waren.
Ik kon dus opnieuw genieten van The Wire en Treme, twee van de beste series die ooit gemaakt zijn.
De series zijn nog helemaal niet zo oud (2002 en 2010), dus heel goed te bekijken zonder je te ergeren. Ze werden geproduceerd door HBO, wat nog altijd een garantie is voor kwaliteit.
Ik heb begrepen dat je in Nederland bij Ziggo moet zitten om je erop te kunnen abonneren. Ik ben tevreden bij KPN, maar vind het op zich wel een reden om ontrouw te worden.

Ik heb natuurlijk wel Netflix, maar daarnaar kijken is slecht voor mijn bloeddruk. Ze zullen weleens iets  goeds in de aanbieding hebben, maar daar moet je heel lang naar zoeken.
De laatste teleurstelling was Bridgerton. Voor Amerikanen is niets heilig! ze pakken het oer-Britse genre kostuumdrama, vaak gemaakt op basis van mooie literatuur en slaan het vervolgens helemaal plat!
Een plakkerig Disney-sausje over een verhaallijn vol clichés (die in Engelse toneelstukken en films geheel gerechtvaardigd zijn, het gaat immers om hun geschiedenis, om hun literatuur!) doet de slappe-hap-kijker denken dat we hier met uiterst verteerbaar modern drama van doen hebben.

Mooie boeken en goede series, daarmee moet een mens het Covid-tijdperk doorkomen.

Het internet geeft natuurlijk ook veel vertier, voor ieder wat wils.

Een tip voor mensen die een vleugje optimisme behoeven: er zijn families die de crisis bestrijden door gezamenlijk muziek te maken.

Kijk naar de creatieve Marsh Family en maak een diepe buiging:

Hallelujah (“Have the new jab”) ( kon ik maar zo mooi gitaar spelen en had ik maar zulke muzikale kinderen….)

Les Miserables

Zo komen we de lockdown wel door!

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.