Boomers

Het gebeurt niet vaak dat je heel kort na elkaar vanuit verschillende hoeken met hetzelfde thema geconfronteerd wordt.

In de brievenrubriek van de Volkskrant stond deze mooie bijdrage:

Beste medeboomers: wat hebben velen van ons ervan kunnen genieten. Jaar op jaar kregen wij het beter. We begonnen met vakantie op de Veluwe of het Scheveningse strand en reisden al snel de hele wereld over. We leefden gezonder en worden ouder.

Nooit heeft een generatie het zo goed gehad als die van ons. Tegelijk hebben we er een rotzooi van gemaakt en blijkt nu dat we dat we ver boven onze stand leven. Een stap terug doen zou zeer terecht zijn, maar is helaas moeilijk te realiseren. De huidige politieke machtsverhoudingen zorgen voor onmacht. Het gewicht dat wij in de schaal leggen bij verkiezingen is omgekeerd evenredig aan de tijd dat wij nog te leven hebben.

Daar zit iets oneerlijks in. Vandaar mijn oproep om niet meer zelf te stemmen bij verkiezingen, maar je stem aan je kinderen te geven op voorwaarde dat ze er gebruik van gaan maken. Zij gaan immers de gevolgen van onze keuzes veel meer ervaren.
Rob van Zaalen (69 jaar), Zoetermeer

 

(Deze brief kon trouwens op veel kritiek rekenen. Veel lezers waren het niet met hem eens…)

Later zag mijn vrouw een prachtig campagnefilmpje van GroenLinks. Het filmpje had precies het beoogde effect: je kijkt naar de sympathieke Hans Dagelet en luistert bereidwillig naar wat hij te zeggen heeft tot je je ineens realiseert dat zijn boodschap niet helemaal klopt.

Filmpje

Prachtige satire en de spijker natuurlijk precies op de kop.

Het wordt nog mooier als je de commentaren bekijkt op Twitter. Ze variëren van bewonderend tot giftig.

Iemand neemt het op voor onze leeftijdsgroep: we zijn niet allemaal zo! En: GroenLinks zou expres de generatiekloof vergroten, een lage politieke stunt.

Het woord haatfilmpje valt zelfs.

Als dit het soort filmpjes is dat gebruikt wordt om haat en verdeeldheid te zaaien zou mijn kritiek op de sociale media onmiddellijk geheel verstommen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.