Christmas Carols

Het is langzamerhand traditie rond de kerst Christmas Carols te zingen voor het goede doel. Het wereldmuziekkoor El Mishito, versterkt met leden van enkele andere Almeerse koren doet dit inmiddels voor de zesde keer.

We slaan drie vliegen in een klap: we maken (hopelijk) mensen blij door voor hen te zingen, we halen geld op voor Zingen voor je Leven (een stichting die mensen ondersteunt die met kanker te maken krijgen) en we mogen zelf lekker los: wat is er mooier dan meerstemmig Gloria te mogen zingen?
Als het echt niet anders kan wil ik voor de gelegenheid wel een rode muts opzetten, ritmisch met een belletje schudden tijdens Jingle Bells gaat me echter te ver. Er zijn grenzen.

We zijn tot nu toe twee keer in actie gekomen, er volgen nog enkele optredens.
We mochten acte de présence geven op het Provinciehuis in Lelystad, waar voor moegestreden ambtenaren en politici een dinertje was georganiseerd. Iemand had het een goed idee gevonden het door ons te laten opluisteren. Het is een aparte ervaring als je publiek je beschouwt als geluidsbehang. Er werd lekker gedineerd en volop doorgepraat terwijl wij op gevoelige wijze Silent Night en Oh Come, All Ye Faithful ten gehore brachten. Alles voor het goede doel.

Ik weet nu hoe een barpianist zich moet voelen.

Het tweede optreden viel in beduidend betere aarde: een jarige had ons als cadeau gekregen, we zongen in de huiskamer. Dit keer was het koor groter dan het gehoor, maar we klonken prachtig. De feestvierders zongen uiteindelijk enthousiast mee met We Wish you a Merry Christmas.

Filmpje. (Carols is met een r, de bassen stonden uiterst rechts. Je hoort ze wel, maar ziet ze niet).

2 reacties

  1. Leuk artikel weer Martin. Ik had het idee dat ze bij het Provinciehuis best genoten van de zang. Moest niet te lang duren natuurlijk.
    Het was in ieder geval heerlijk om te doen, ook zeker bij de jarige thuis. Op naar de volgende, straks om half 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *