Col Canto voert het Requiem van Mozart uit

Op een zonnige zondagmiddag woonden we een prachtige uitvoering van het Requiem van Mozart bij.

Wij hadden een plekje bemachtigd in de Leger des Heilskerk vlakbij station Muziekwijk, waar het stuk werd gezongen door het projectkoor Col Canto.

Dit koor bestaat uit amateurs van verschillende Almeerse koren, die uitgebreid geoefend hebben onder leiding van de nieuwe dirigent, Mark Walter.

Ze zongen het Requiem niet voor de eerste keer, we zagen al eens eerder een uitvoering. We hoorden van vele kanten het commentaar dat het nu een stuk beter klonk dan de vorige keer, daar kan ik me bij aansluiten.

Er was ook begeleiding van een orkest, een gedeelte van de muzikanten is afkomstig van het Almeers Jeugd Symfonisch orkest, dat we ook kennen van andere uitvoeringen.

Het Requiem van de grote componist is een van mijn favoriete muziekstukken.
Het tempo lag iets lager dan ik gewend ben, maar de harmonie was prachtig.
Het stuk heeft heel mooie partijen voor met name de sopranen, die voluit gingen. Het risico is dan altijd dat het zingen bij de hoogste noten dan overgaat in gegil, maart dat gebeurde gelukkig niet.
De strijkers hadden niet helemaal hun dag, ik hoorde iemand zeggen dat de instrumenten ontstemd waren geraakt door de hoge temperatuur. Daar houden we het maar op.

 

Veel lof voor de nieuwe dirigent, die naar eigen zeggen de lat hoog legt. Dit wordt door de koorleden op prijs gesteld.

Een mooie ervaring, complimenten voor de uitvoerders.
Volgend jaar staat het Requiem van Brahms op het programma. Ik heb al even geluisterd, het kan wat mij betreft niet tippen aan Mozart, maar ik ga natuurlijk wel weer luisteren.

 

Col Canto Almere, En Suite en AJSO                      8

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *