De buitenkamer 3: we gaan niet loungen

De inrichting

Wie het plan heeft opgevat leuke spullen te kopen voor buiten en besluit naar een tuincentrum te gaan zal grote moeite hebben iets van zijn gading te vinden. Als je smaak hebt tenminste.

Naast vele soorten lompe loungesets die vele kubieke meters in beslag nemen vallen vooral de decoratieve elementen op. Je kunt een afbeelding van Boeddha kopen, geprint op een vierkante meter zeildoek, maar ook kistjes en bordjes waarop een boodschap staat, zoals “box” of: “gezellig!”.  Ze komen rechtstreeks van de fabriek, maar vertonen tekenen van slijtage, waardoor het authentieke en rustieke karakter versterkt wordt.

We konden niet slagen en namen het besluit in eerste instantie te volstaan met spullen die we al hadden: een houten tuintafel en-bank en een klein kastje. Ik knapte de tuinmeubelen op, ze hadden flink geleden onder het buitenstaan in weer en wind. Het geeft een bijzonder genoegen oude dingen weer een nieuw leven te geven. Voordeel was, dat ze nu droog zouden staan. Greet maakte van een oude deken mooie kussens. In de garage stonden nog enkele stoelen met rechte rug, ze pasten niet bij elkaar maar wel goed in onze tuinkamer. Ze zien er vrolijk uit.

Die inrichting met oude spullen beviel ons, dus we bezochten verschillende kringloopwinkels op zoek naar meer leuke dingen.
Ik ben een groot voorstander van hergebruik en raad het studenten en andere armlastigen beslist aan een bezoek te brengen aan een kringloopwinkel. Voor heel weinig geld kan je je hele huis inrichten. Je komt dan wel thuis met de spullen van oma die na haar overlijden in haar huis overbleven nadat de familieleden alles van hun gading hadden weggehaald.

Ik word altijd een beetje treurig in een kringloopwinkel.

HeDSC_0129t is wel een leuke sport om er af en toe samen met je vrouw doorheen te lopen.  Af en toe vind je temidden van alle lelijke dingen een pareltje. Terug beneden aangekomen breng je verslag uit: “Ik zag één leuk ding, een groen tafeltje.” Heel vaak heb je allebei dezelfde dingen gezien, een compliment voor beider smaak.

sept 15 003

sept 15 005

sept 15 026  sept 15 033

Op deze manier vulden we de inventaris aan met wat extra spullen, de kamer werd nu echt een plek waar je graag wil zijn. We vulden onze potten met mooie plantjes en het feest kon beginnen: in april 2015 waren we 25 jaar getrouwd en dit moest gevierd worden!
De buitenkamer bleek heel geschikt, er was makkelijk plaats voor onze honderd gasten.

2015-04-26 14.50.22

Als finishing touch bracht ik in het tuinhek drie mooie glas-in-loodramen aan, afkomstig uit een gesloopte Amsterdamse woning. Het zonlicht valt door het glas en maakt gekleurde vlekken op de stenen.sept 15 030

Het is nu door de overkapping wel wat donkerder geworden in de woonkamer, maar als het lekker weer is staan de openslaande deuren open en zijn we bijna de hele dag buiten. We zijn heel blij met deze uitbreiding van ons leefgebied.

sept 15 024DSC_0126

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.