E-bike na vijf maanden

Gisteren stond de teller van mijn nieuwe fiets op 1000. De meeste kilometers zijn gemaakt op Terschelling in de zomervakantie.

Ik ga ervan uit dat de stand adequaat bijgehouden wordt: een klein magneetje aan een van de spaken van het achterwiel komt bij elke omwenteling een keer langs een detector, wat resulteert in een weergave op het display aan het stuur.

Ik bedacht dat als mijn fiets bij elke omwenteling een meter verder komt, het wiel dus een miljoen keer rond geweest is….  En dat allemaal door de kracht van mijn benen (een beetje geholpen dor de motor).

Tijd voor een update.

Ik heb nog geen moment spijt gekregen van de aanschaf, het fietsen is werkelijk een feest. Je kunt al je aandacht wijden aan de prettige dingen, tegenwind en hellingen deren je niet.

Er zijn wel wat minpuntjes:

  • De fiets is niet helemaal goed afgeleverd (zie ten million bicycles in mijn vorige blog).
  • Er is wel service, maar het gaat niet makkelijk. Veel wachten aan de telefoon.
  • Als ik weer voor de keus zou staan zou ik niet meer via internet kopen. We hebben nu een goede fietsenwinkel gevonden in Almere (Overdevest). Daar kan je de problemen uitleggen, krijg je deskundig advies en verhelpen ze het probleem in no-time.
  • De opgave van de fabriek m.b.t. de actieradius (115 km) is zoals te verwachten viel wat aan de optimistische kant. Ik schat dat ik niet meer dan 60 km haal, op stand twee.
  • Mijn acculader begaf het, ik kreeg een nieuwe.
  • De fiets is gemaakt voor mensen met een normaal postuur. Wanneer je fors gebouwd bent en zware botten hebt heeft het achterwiel waarschijnlijk te veel te verdragen. Ik ga binnenkort naar de fietsenwinkel om te informeren of ik niet beter dikkere spaken en wellicht een zwaardere velg moet nemen.

Het weer is nu jammer genoeg niet uitnodigend, maar als de zon zich  weer vertoont gaan we weer een eindje fietsen.

 

 

Sparta E-bike                nog steeds een 9

 

 

1 reactie

  1. Ja ook ik ben heel gelukkig met mijn e-bike. Ik heb in twee jaar tijd ruim 7100 km gefietst. Nu nog steeds probeer ik tussen de 10 en 15 km per dag te fietsen en 1 keer in de 14 dagen naar Almere Buiten heen en terug ong. 27 km. Bij mooier weer worden het ook meer km, bij erg slecht weer minder of heel soms helemaal niet. En in de vakantie meestal nog meer. Gelukkig dat deze fietsen er zijn. Omdat ik minimaal kan lopen krijg ik zo gelukkig toch beweging. Wel fietsen met de voorvoet over de pedaal zodat er daar zo min mogelijk druk zit. Lang leve de e-bike. Genieten in de natuur en lekker de auto laten staan of bij afwezigheid daarvan ook niet met het openbaar vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *