Het pakje dat niet aankwam

Wij hebben de goede gewoonte elk jaar een nieuwjaarswens te sturen aan onze familie en vrienden.

We doen het al minstens 25 jaar, want de oudste die ik kon vinden dateert van 1995.

Ik schrijf “we”, maar eigenlijk bedoel ik mijn echtgenote. Zij ontwerpt de kaarten, regelt het drukken en zorgt voor de verzending. Mijn hulp bestaat meestal uit niet meer dan het schrijven van adressen.

Mijn vrouw hecht eraan elk jaar weer iets aparts te verzinnen, gebruikmaken van kant-en-klare kerstkaarten is beneden haar waardigheid. Het resultaat is altijd prachtig.

We maken uiteraard gebruik van het ouderwetse papieren-postnetwerk, digitaal bezorgde gelukwensen hebben aantoonbaar minder voorspellende waarde.

 

Er zijn mensen die ervoor zorgen dat al vrij snel na Sinterklaas hun kaart bezorgd wordt. Zij kunnen hun dierbaren dan ook een prettige kerst en nieuwjaar wensen. Aangezien wij het nooit voor elkaar kregen zo efficiënt te handelen kwam de onze meestal pas na de kerstdagen aan. Niet zelden werden we geconfronteerd met afgesloten brievenbussen vanwege het risico op vuurwerkinworp.

Het gebeurde dus weleens dat onze goede wensen pas in het nieuwe jaar bezorgd werden.

 

Het ziet er naar uit dat het er dit jaar helemaal niet meer van komt, niet omdat we de moed verloren hebben (aanleiding genoeg), maar omdat de post ons in de steek gelaten heeft.

Het pakketje met 100 gedrukte kaarten heeft ons nooit bereikt. Het verkeert wellicht nog in de post-limbo of is op een totaal verkeerde plek aangeland.

 

Greet had wederom een mooi ontwerp gemaakt, maar dit keer dus vergeefs.

 

Ik besloot er een blog aan te wijden, zodat onze goede wensen in ieder geval mijn 51 volgers toch bereiken…

 

Er is één lichtpuntje: niemand zal door ons toedoen geconfronteerd worden met de verschrikkelijk lelijke kerstzegels, ontworpen door Loesje Donner-Raedts van Vondel.

De PTT beschikte ooit over de Dienst Esthetische Vormgeving, onder wiens verantwoording prachtige ontwerpen het licht zagen.

Iemand heeft daar kennelijk het licht uitgedaan.

 

PS
Met ingang van dit jaar is de vormgeving van Martinhoudthetbij vernieuwd. Ik hoop dat jullie het mooi vinden.

5 reacties

 1. Helemaal geen probleem Martin. Je kunt de hele maand januari nog met wensen strooien.
  Van mij de allerbeste wensen en dat we elkaar maar mogen blijven ontmoeten.
  Groet, Erik

 2. MOOOI !!
  Mooie wensen voor het nieuwe jaar, hEEEEEEl de familie’s Minnema & B…. !! Mijn kaarten zaten in mijn hoofd; mijn hoofd zat elders.
  Ook mijn verzameling is nu gemankeerd. SuperBoots, de realisatie in glas&lood. Bijzonder wat 2020 ons bracht en ontnam ……

 3. Ik heb tenminste een glimp opgevangen van het prachtige ontwerp! Een weer eens op je blog gekoekeloerd. De beste wensen Martin en Greet

 4. Wat Mooi!
  Gelukkig lag het niet aan de postbezorger zelf. Zoals bij ons regelmatig post op een ander adres terecht komt. Wij wensen jullie voor dit 2021 een goed en gezond jaar. Leuk om op deze manier van jullie te horen.
  Groet Sandra en Martijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *