Hollandse Meesters

We bezochten de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage van Rusland, in museum de Hermitage Amsterdam.

’s Werelds toonaangevende collectie van schilderijen uit de Gouden Eeuw is gearriveerd! Bekijk 6 unieke werken van Rembrandt, inclusief Saskia als Flora en Jonge Vrouw met Oorbellen, plus 63 werken van 50 andere kunstenaars. Deze unieke tentoonstelling viert de gloriedagen van de Gouden Eeuw, de jaren tussen 1650 en 1670. Mis het niet – net als de Gouden Eeuw is het voorbij voordat je het doorhebt!
Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Bekijk de nieuwe collectie: Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren, van 7 oktober 2017 tot 27 mei 2018.

We hadden een museumkaart, maar moesten €10,- extra betalen. We boften, want het was niet zo druk.
Je kunt een audiotour krijgen, je kan kiezen tussen het commentaar van Jan Six en Geert Mak. Ik koos natuurlijk voor de laatste.
Probleem is, dat telkens als ik wilde luisteren de gids van een vrij groot gezelschap naast mij kwam staan. Haar explicatie overstemde mijn audiotour.

Het is een prachtige tentoonstelling, ik vond vooral de schilderijen van Rembrandt en Govert Flinck erg mooi.
Het is een heel aparte belevenis deze eeuwenoude schilderijen van dichtbij te kunnen bekijken.
In het commentaar op deze tentoonstelling wordt verteld dat deze schilderijen destijds allemaal gekocht zijn door Catharina de Grote, (tsarina van Rusland 1762-1796). Zij was gek op Hollandse Meesters.
Ze hangen in de Hermitage in Sint-Petersburg.

 

  

 

 

Toen we vertrokken bleek dat ik een gedeelte van de expositie gemist had. Ik had niet gezien dat ik een trap op had moeten gaan… Misschien een excuus om er nog eens heen te gaan met mijn vriend Siebe, ik heb met hem het voornemen alle musea van Nederland eens te bezoeken.

Hollandse Meesters uit de Hermitage         8
Flora van Rembrandt                                      9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.