Jubileumoptreden El Mishito

Binnenkort bestaat het koor El Mishito 30 jaar.

Het gezelschap is het grootse gedeelte van de tijd een vrouwenkoor geweest. De kooravonden waren aanvankelijk bij leden thuis, ik heb vaak vanuit mijn kamer op de eerste verdieping geluisterd naar de schuine grappen die verteld werden, het geklessebes en het gelach. Er werd ook gezongen.

Het repertoire bestond voornamelijk uit onverstaanbare Slavische liedjes, enkele leden konden verbazend goed het enigszins nasale, schelle geluid produceren dat bij deze muziek hoort.

Af en toe waren er uitvoeringen, die hadden vaak een verbluffend hoog niveau. Het koor kwam een keer als beste uit de bus bij een groot concours.

Enkele jaren geleden mochten er ook mannen bij, ik maakte natuurlijk graag van die gelegenheid gebruik. Sedertdien is de klankkleur verruimd, er staat nu een aantal prachtige meerstemmige liederen op de speellijst, waarin een prachtige harmonie bereikt wordt tussen sopranen, alten, tenoren en bassen.

We hebben nu ook veel niet-slavische muziek, zelfs enkele Nederlandse liedjes waaronder een prachtige bewerking van Het Trapportaal en de Baardmijt (van de onsterfelijke Drs. P).

Zie ook mijn favorieten hier 

Er komt een jubileumoptreden, we hopen dat vele mensen naar ons optreden komen kijken en luisteren.

Iedereen is van harte welkom!

Laat even weten als je komt, dan ben je zeker van een plaats.

 

 

Misjac (Rusland)

Silaptacha (Oekraine)

Mno Ga Ja Ljeta (Rusland)

Het Trapportaal (Nederlans)

Majn Rue-Platz (Jiddisch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *