Nieuw licht

We zijn een beetje uitgekeken op een aantal armaturen die we ophingen toen we ons huis betrokken.

Twee hadden we al vervangen, gisteren kwamen er nog vijf bij.

We hadden steeds problemen met de lampjes boven het aanrecht, die hebben het vanaf het begin niet goed gedaan: ze vielen spontaan uit en kwamen dan ineens weer tot leven en nieuwe lampjes aanbrengen is een rotklus.
Op een gegeven moment ben je er al aan gewend macaroni in het halfduister te bereiden en ontdek je dat je met vaste regelmaat probeert niet werkende lampjes door middel van harde klappen tot leven te wekken.
We besloten alle vier de spotjes te laten vervangen.

Omdat we houden van Amsterdamse School hebben we voor de woonkamer, keuken, overloop en Greet’s werkkamer gezocht naar lampen uit die periode.

Marktplaats is natuurlijk van onschatbare waarde bij zo’n zoektocht, je kunt je zelfs “abonneren” op een zoekopdracht, je krijgt dan elke keer een berichtje als er weer iets van je gading te koop is gezet.

De armaturen die we op de kop hebben getikt zijn (bijna) antiek, het was dus nodig de fittingen en bedradingen te vervangen. We wilden ook graag een betere lichtopbrengst en moderne energiezuinige Led-lampen.

Nadat ik mijn krachten had beproefd op een plafonnière en een hanglamp besloot ik de hulp in te roepen van een deskundige om de veel lastiger andere vijf op te hangen.
Internet bood weer uitkomst: via Werkspot vond ik een zeer bekwame en vriendelijke specialist. Hij is gisteren acht uur bezig geweest, het resultaat is fantastisch.

Voor en na

 

 

 

 

We houden het voorlopig op lampen, we zijn niet van plan ons hele huis in Amsterdamse Schoolstijl in te richten. AS-meubels zijn prachtig om te zien, maar wij denken dat je huis er erg donker en somber van wordt. Ze zijn meestal zwaar, groot en donker.

Het eten gaat vast een stuk lekkerder smaken nu ik weer kan zien waar ik mee bezig ben.

 

 

Zie ook mijn post over de AS-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Ik vond de juiste vakman via werkspot.nl

Ik kan hem aanraden als je een verlichtingsklus hebt: dit is zijn site

1 reactie

  1. Ziet er erg mooi en sfeervol uit!
    Vrees wel, dat wat je bespaard hebt door op Marktplaats te kopen, teniet werd gedaan door de expert die je hebt ingehuurd om alles op te hangen…
    We komen binnenkort het moois een keer bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *