Terschelling – de grote drive

Bridgedrive

Als we ’s zomers met onze caravan op de camping staan  gaan we eens per week naar West (de grootste plaats van Terschelling), om bridge te spelen bij de plaatselijke club.
Ze verwelkomen badgasten (zeg nooit: toeristen) daar, ze vinden het leuk als bezoekers een kaartje komen leggen.

Eens per jaar organiseert de Terschellingse bridgeclub een grote drive, in maart. Dit jaar gingen we hier voor de vierde keer naartoe.

Er wordt op vrijdagavond en zaterdagmiddag gespeeld, maar we gingen een dag eerder. We arriveerden donderdagavond en hadden zo de hele vrijdag om lekker over het eiland te lopen.IMG_1087

IMG_1093We logeerden in hotel Schylge (best chique, maar we zijn dit aan onze stand verplicht). We hadden gekozen voor een kamer met zeezicht, je krijgt er nooit genoeg van uit te kijken over de Waddenzee. Er zijn mensen die zeggen dat dit het mooiste uitzicht van Nederland is…

Voor de eerste wedstrijd wordt iedereen willekeurig ingedeeld, de tweede zitting kent een indeling naar niveau.
We haalden vrijdagavond een score van 55%, wat ons recht gaf op een plaats in de B-lijn. We waren blij dat we niet in de A-lijn geplaatst waren, want daar zitten alle cracks in (vorig jaar werden we afgedroogd..)

Aan tafel en tijdens het buffet hebben we leuke gesprekken gevoerd met medespelers, je krijgt op deze manier een leuk inkijkje in het wel en wee van het eiland.

IMG_1098We werden tweede in onze lijn, met 59% en vielen dus in de prijzen.
We mochten naar huis gaan met een verzameling Terschellinger producten.

Volgend jaar gaan we natuurlijk weer!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.