Lampjes en eieren

Ik vond op de veilingsite Catawiki twee mooie art-deco lampjes en kon ze voor een klein bedrag bemachtigen.

Ik had verzuimd de omschrijving goed te lezen, dus was nogal verrast toen een grote doos arriveerde. De verzender was zich kennelijk te buiten gegaan aan een uiterst zorgvuldige verpak-methode. Het was dus even slikken toen ik ze uitpakte, ze waren een stuk groter dan ik gedacht had.

Uiteraard was dat geen probleem, ik moest alleen even bedenken hoe ik ze zou moeten monteren om te kunnen gebruiken.

Ik bedacht dat een eenvoudige staander van zwart gelakt hout het mooiste zou zijn, ze zouden dan een beetje het uiterlijk van stadslantaarns krijgen.

De voet bestond uit een vierkante plaat multiplex van 40 x 40 cm, de lampen kwamen bovenaan op een plaat van 30×30 cm te staan.

Ik maakte de paal van twee aan elkaar gelijmde balken, in een ervan freesde ik een gleuf waardoor de elektriciteitsdraad kon lopen.

Voor de zekerheid monteerde ik nieuwe fittingen en er kwamen led-lampen in.

Twee lagen grondverf en twee lagen zwarte matverf moeten het geheel weersbestendig maken, want ze komen waarschijnlijk buiten te staan.

Ik ben tevreden over het resultaat.

 

Ornithologisch fenomeen

In beslag genomen door Greets onvrijwillige zwempartij hadden we niet opgemerkt dat vogels een groot nest hadden gebouwd in onze voortuin.

Later ontdekten we het en zagen dat er zelfs eieren in gelegd waren. Van een broedende moeder of vader echter geen spoor..

Wij konden met geen mogelijkheid vaststellen om welke vogelsoort het hier ging en maakten ons zorgen over het lot van de ongeboren kuikens.

We waren iets gerustgesteld toen we zagen dat er alsnog een moederdier op de eieren zat maar constateerden dat het dier wel erg roerloos zat te broeden.

Wij willen dit delicate proces niet verstoren en houden dus afstand, maar zijn er niet gerust op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.