Room

Almere heeft een fantastische bibliotheek. Als ik in de krant een goede recensie van een film lees kijk ik of de bibliotheek wellicht de dvd in haar collectie heeft. Als dat zo is kan ik de titel reserveren, de dvd wordt dan voor me apart gezet.

Als de bibliotheek de Dvd niet heeft kan ik een aanschafsuggestie doen, die altijd gehonoreerd wordt.
Ik moet soms even geduld hebben, maar uiteindelijk kan ik de film thuis bekijken.

cover-room

De film Room had veel lof gekregen in de krant, terecht. Het is lang geleden dat ik zo’n mooie film heb gezien.

Based on the best-selling novel by Emma Donoghue and featuring an Academy Award BAFTA and Golden Globe winning performance from Brie Larson, Room is one of the most acclaimed films of the year.
Ma has created a whole universe in ‘Room’ for five-year-old Jack, where they have both lived for Jack’s whole life. But when Ma decides they have to escape, she risks everything to give Jack the chance to make a thrilling discovery: the world.
Directed by Academy Award nominee Lenny Abrahamson, Room is an intensely powerful and wonderfully life-affirming journey about the power of love, limitless imagination and the strength of the human spirit.

Ik ga de plot hier natuurlijk niet verraden, ik raad iedereen wel van harte aan deze prachtige film te gaan kijken.

Ik ben aardig gehard door de vele films en series die ik langs zie komen, maar in deze film werd ik helemaal in beslag genomen door een heel spannende scene en leefde ik intens mee met de hoofdrolspelers.

Prachtige dialogen en een geloofwaardig verhaal.

Ik zou wel de verleiding weerstaan de extra’s te bekijken. Meestal zijn dit opnamen van acteurs die hun collega’s en de regisseur de hemel in prijzen en vertellen hoe geweldig de sfeer op de set was.
Op deze Dvd is dat het probleem niet, wat wel ontluisterend werkt is dat je de hoofdpersoon (in de film een jongetje van vijf) “in het echt” te zien krijgt. In de film acteert het jongetje fabelachtig, daar moet je het bij laten.

 

Room:     10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.