First Aid Kit

Ik zag een reclamefilmpje en was gegrepen door de mooie muziek.
De bedoeling van de makers was dat ik een Volvo zou kopen, maar dat is niet gelukt. Ik ging wel uitzoeken wie het leuke liedje uitgevoerd hadden.
Ik kwam uit bij First Aid Kit:

First Aid Kit is een Zweeds folkduo dat bestaat uit de zussen Johanna (geboren 1990) en Klara (geboren 1993) Söderberg. Ze maken voornamelijk akoestische nummers die worden gekenmerkt door tweestemmigheid en het folkkarakter.
(Wikipedia)

Ik keek er van op dat het hier om een Scandinavisch duo ging, afgaande op hun uitspraak was ik er van overtuigd dat ze Amerikaans moesten zijn. (Toen ik de truien zag wist ik het natuurlijk meteen).

Later hoorde ik nog een heel leuk nummer, ik werd fan.

Als ik iets leuk vind wil ik het hebben, ik heb er niet genoeg aan dat ik elk moment via internet kan luisteren. Dus zette ik de dames op mijn verlanglijstje en werd verblijd met twee cd’s:

 

Wie denkt dat mijn muzikale voorkeur voortdurend verspringt: ik kan je geruststellen. In februari 2016 schreef ik over The King’s Daughters die ik live op Terschelling  mocht aanschouwen. Als je goed luistert hoor je veel overeenkomsten.

Heerlijke muziek.

First Ad Kit:             9

3 reacties

 1. Hoi Martin.
  Weet je dat de zusjes in maart naar Nederland komen voor een optreden in Paradiso? Snel uitverkocht. Ik kon het maximale aantal kaarten, 4, bestellen.
  Ik ga met mijn dochter. Als je/jullie dit ook willen meemaken, dan zijn de andere 2 kaartjes voor jou.
  Uit mijn hoofd: woensdag 7 maart. Weet het niet zeker.
  Lieve groet,
  Guurtje

 2. Ha Martin, ik ben ook fan. Maar ja, het concert is op woensdag…..
  Wel vind ik het jammer dat ze niet in het Zweeds zingen, dan zou ik het meer waarderen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *